Wereldwijd

Malta

De Republiek Malta is een staat met een kleine oppervlakte, gelegen in de Middelandse Zee, op 97 kilometer ten zuiden van Sicilië en ongeveer 355 kilometer ten noorden van Libië. Deze staat bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, Manoel Island en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul's Islands.

De bewoning van Malta gaat heel ver terug. Ruïnes van tempels, zoals de Tempel der Taxiën, Hagar Qim, Mnajdra en Ggantija zijn zelfs ouder dan de piramides van Egypte. Vanaf 800 v.C. was Malta een handelspost van de Feniciërs, er ontstond ook een kolonie. De hedendaagse Maltezers schijnen hoofdzakelijk van deze groep mensen afkomstig te zijn. Malta wordt ook in de Bijbel vernoemd. De apostel Paulus leed er schipbreuk. Hij en zijn medepassagiers gingen aan land en werden er heel vriendelijk ontvangen door de Maltezers (zie Handelingen hoofdstuk 27 en 28).

Malta vandaag is een plaats die gekend is bij vele toeristen. De eilanden zijn uiterst aantrekkelijk vanwege de zon en de zee. Op industrieel gebied is Malta aantrekkelijk voor de scheepvaart. Grote vrachtschepen uit Latijns-Amerikaanse landen, Australië en het Verre Oosten lossen hier hun lading die vervolgens verscheept wordt in kleinere koopvaardijschepen.

Vandaag wonen in Malta 405.165 mensen (2009). De grondwet voorziet in godsdienstvrijheid, hoewel het Rooms-katholocisme de officiële staatsreligie is.

 

Plaatsen die we tonen:

  (schrijfwijze)
1.
Mdina - St. Paulkathedraal Tetragrammaton
 
2.
Siggiwi - St. Nicholas Tetragrammaton

 

 

 

 

 

 

© godsnaam.be