Wereldwijd

Vaticaanstad

Land: Het kleinste onafhankelijke land ter wereld is Vaticaanstad. Vaticaanstad wordt volledig omgeven door Rome, de hoofdstad van Italië. Hier is de zetel van de Rooms-katholieke Kerk. Het staatshoofd is de Paus die hier ook zijn residentie heeft. De belangrijkste gebouwen van Vaticaanstad zijn: de Sint-Pietersbasiliek aan het Sint-Pietersplein, de Sixtijnse Kapel, de Vaticaanse Musea, de Vaticaanse tuinen, het apostolisch paleis. Belangrijk voor geaccrediteerde wetenschappers zijn de Biblioteca Apostolica Vaticana en het Archivio Segreto Vaticano.

In de oudheid bevond zich hier het Circus van keizer Nero. Ten noorden van dit circus bevond zich een begraafplaats. In de derde eeuw liet keizer Constantijn hier een kerk bouwen. Mettertijd kwamen hier meerdere gebouwen. Aan het einde van de 14de eeuw, na de terugkeer van de paus uit Avignon, werd het Vaticaan de bestuursplaats van de Rooms-katholieke Kerk. Vanaf 1506 begonnen de werken aan de Sint-Pietersbasiliek. Vanaf 1589 begonnen de werken aan het pauselijk paleis welk vandaag de dag nog steeds dienst doet als pauselijke woning en verblijf voor verschillende organen.

Vaticaanstad heeft 829 inwoners (2009). Deze bestaan voornamelijk uit geestelijken, kloosterlingen en leden van de befaamde Zwitserse Garde.

 

Plaatsen die we tonen:

 

 
   
 
1.
Sint-Pietersbasiliek - Grafmonument Paus Clemens XIII Tetragrammaton
 
2.
Sint-Pietersbasiliek - Grafmonument Paus Pius X Tetragrammaton
 
   

 

 

 

 

- naar boven -