Wereldwijd

Arusha - Kapsalon

Stad: Arusha is de hoofdstad van de regio Arusha in het noorden van Tanzania. Arusha ligt op het plateau van de Grote Riftvallei aan de voet van de vulkaan Meruberg, tussen de Serengetivlakte, de Ngorongorokrater, het Manyarameer, de Olduvaikloof, het Tarangire National Park en de Kilimanjaro. De stad wordt beschouwd als de de facto hoofdstad van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap. Deze multiculturele stad heeft een Afrikaanse meerderheid aan inwoners, gevolgd door Arabische, Indische en Europese minderheden. De stad werd gesticht door Duitse kolonisten in 1900. Na 1903 ontwikkelde Arusha zich al snel tot een balangrijk handels- en administratief centrum. In maart 1916 was het aan de Britten om Arusha te bezetten. De Duitse kolonisten werden verdreven. Sinds 2006 is deze plaats officieel een stad.

Doordat Arusha op een hoogte van 1.400 meter ligt, ondanks de nabijheid van de evenaar, zijn de temperaturen relatief laag en wordt de luchtvochtigheid verlicht. Voor een groot deel van het jaar is de lucht koel en droog. De temperatuur varieert tussen de 13 en 30 graden Celsius. Om een idee te geven van de omgeving rond de stad, de film Hatari met John Wayne werd gedraaid in Momella op een 85 kilometer verwijderd van Arusha.

De goddelijke naam: het gebruik van de goddelijke naam maakt hier echt deel uit van het stadsleven. Op de foto tonen we een kapperszaak waar vrijelijk op geschreven is 'Jehova Shalom' - Jehovah is vrede'.

 

Mount Meru (Meruberg)

 

Een foto van de stad.

 

Sanawari Road.

 

Sanawari Road.

 

Sanawari Road is ook de straat waar dit kapsalon zich bevindt.


 

 

 

- naar boven-