Wereldwijd

Tanzania

Land: Tanzania is een land in Oost-Afrika. Dit land grenst aan de landen Congo-Kinshasa, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Mozambique, Malawi en Zambia. De oppervlakte van het land is 945.000 km² of net zo groot als Frankrijk, Duitsland en België samen.

De Verenigde Republiek Tanzania, wat de volledige naam is, werd gevormd uit de vereniging van twee soevereine staten, namelijk Tanganyika en Zanzibar. Dit gebeurde op 26 april, 1964. De naam Tanzania is een samentrekking van de eerste drie letters van Tanganyika ('Tan'), Zanzibar ('Zan') gevolgd met 'ia'.

Tot de toeristische troeven behoren de Ngorongoro (een krater met een unieke wildpopulatie), de Serengeti (een wildreservaat gedeeld met Kenia), de Selous (een wildreservaat in het zuiden), de Tarangire (een natuurpark in het noorden), Lake Manyara (een wildreservaat bekend om de vele flamingo's), de Ruaha (een wildreservaat in het midden van het land) en de Kilimanjaro (de hoogste berg van Afrika).

In Tanzania wonen 41 miljoen mensen. Volgens het CIA World Fact Book is 35% moslim. 30% beweert christelijk te zijn en 35% heeft een inheems geloof. De officiële landstaal is Swahili.

 

Plaats die we tonen:

 

  (schrijfwijze)
 
1.

Arusha - kapsalon

Jehova
 
   
   

 

 

 

- naar boven -