Wereldwijd

 

Ulten - St. Nikolauskirche

Stad: De dorpen van San Pankraz, St. Walburg, St. Nikolaus en St. Gertraud worden gekenmerkt door prachtige oude boerderijen, omgeven door weiden en lariksbossen. Wie op vakantie op zoek naar rust en natuur, zal dit hier in de vakantieregio Merano zeker vinden. - www.ultental-deutschnonsberg.info.

Ulten (in het Italiaans Ultimo) is een gemeente in Zuid-Tirol, in Italië. Deze gemeente bestaat uit de 4 districten, namelijk St. Walburg, Kuppelwies, St. Nikolaus en St. Gertraud. Het eerste dorp, de hoofdplaats St. Walburg, ligt op een 29 kilometer van Meran (Merano) op een zeehoogte van 1.190 meter. In het noorden en het westen verheven zich de meer dan 3.000 meter hoge Ultner Berge.

De kerk die wij tonen staat in St. Nikolaus. Dit dorp is gelegen op een zonnige helling van 1.256 m boven de zeespiegel. Vanwege de idyllische locatie en de prachtige oude boerderijen wordt St. Nikolaus beschouwd als het meest pittoreske dorp van het Ultental of Val d'Ultimo.

Gebouw: De kerk van St. Nikolaus, de Hl. Nikolaaskirche, werd voor het eerst oorkondelijk vermeld in 1338. In deze kerk staat een neo-gotisch vleugelaltaar met indrukwekkende figuren. De kerkdeuren met houtsculpturen zijn uit 1899 en werden vervaardigd door Gardena Schnitzer Senoner.

Godsnaam: Onze aandacht gaat echter uit naar een schildering op de muur. Binnenin een stralende driehoek staat hier Gods naam als het tetragrammaton, de Hebreeuwse letters JHWH.

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven