Wereldwijd

Rome - Chiesa di Santa Emerenziana

Stad: Rome werd volgens de Romeinen zelf gesticht op 753 v. Chr. en regeerde lange tijd als 'Caput Mundi' of hoofdstad van de wereld.

Rome is de hoofdstad van Italië met 2,7 miljoen inwoners. Tevens is de stad een wereldstad met een indrukwekkende geschiedenis. Vele historische bezienswaardigheden, pleinen, paleizen en vele musea zijn een attractie voor de vele toeristen die hier jaarlijks verblijven. Tot de bezienswaardigheden behoren het Colosseum, de triomfboog, het Forum Romanum, de Trevi Fontein, de kerk San Clemente met ondergrondse ruïnes, Vaticaanstad, Castel Sant’Angelo of Engelenburcht, het Pantheon, de Villa Borghese, Piazza di Spagna, Piazza Navone, de Via Appia, de Thermen van Caracalla, de Villa Julia... teveel om op te noemen.

De rivieren de Tiber en de Aniene stromen door de stad.

Gebouw: De kerk Santa Emerenziana werd gebouwd van 1940 tot 1942 door architect Tullio Rossi, in opdracht van paus Pius XII. Op 5 maart 1973 verhief paus Paulus VI de kerk tot titulaire kerk of stoel van de kardinaal.

Godsnaam: De apsis wordt gedomineerd door een groot mozaïek genaamd 'Esaltazione della Chiesa' of 'Triomf van de Kerk'. Deze mozaïek van 523 vierkante meter werd gemaakt door de Franciscaner priester Ugolino uit Belluno. Naar beschrijving zijn afgebeeld: de Christus, de Maagd en Santa Emerenziana. Gods naam staat helemaal bovenaan.

 

 

 

 

 

 

 

naar boven