Wereldwijd

Reschen am See - Pfarrkirche St. Sebastian

Stad: Reschen am See, gelegen op een hoogte van 1508 meter, is een deel van de gemeente Graun in Zuid Tirol, Italië.

"Breng eens een fantastische vakantie door in Reschen, het zonnige vakantiedorp aan de schilderachtige Reschensee op het drielandenpunt Italië - Oostenrijk - Zwitserland. Het vakantieparadijs Reschenpass heeft talrijke attracties en een onvergelijkelijk decor van meren, bossen, bergen en gletsjers in petto voor een vakantie in Zuid-Tirol. De vakantiemogelijkheden voor een actieve vakantie in Zuid-Tirol aan de Reschensee, waar in het midden een kerktoren boven water uitsteekt, zijn net zo veelzijdig als het omliggende natuurlandschap: wandelingen in het schitterende merenlandschap, surfen en zeilen, met de hengel op de oever zitten en genieten van het prachtige panorama of schaatsen, kitesurfen en skiën in de winter. Geniet van een vakantie in Reschen dat is omgeven door een landschap als uit een prentenboek, luister naar de geheimzinnige verhalen over het verzonken dorp en ervaar de hartelijke Zuid-Tiroler gastvrijheid in de hotels in Reschen en in de pensions in Reschen." - www.vakantie-italie-tirol.nl

Omdat in de 19e eeuw de laatste bruine beer van Zuid-Tirol bij Reschen werd doodgeschoten, worden de inwoners van het dorp ook wel eens Bärenschießer genoemd.

Gebouw: Pfarrkirche St. Sebastian.

In 1933 werd Reschen tot zelfstandige parochie verheven. De huidige kerk dateert van 1951 - 1953, naar de plannen van architect Platter Luis, Bozen.

Godsnaam: De goddelijke naam is terug te vinden op één van de ramen. Hij staat hier geschreven als het Hebreeuwse tetragrammaton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven