Wereldwijd

Palermo - Chiesa di S. Orsola

Stad: Onder de 'laars' of het vasteland van Italië ligt het eiland Sicilië. De hoofdstad van de autonome regio Sicilië is de stad Palermo. Met maar liefst 656.081 inwoners (dec. 2009) is het de vijfde grootste stad van Italië. De stad is gelegen aan de noordelijke kust van Sicilië.

De geschiedenis van Palermo gaat terug tot de 7de of 8ste eeuw voor Christus toen er door de Finiciërs een handelsnederzetting werd gesticht. De 2700 jaar lange geschiedenis is zeer bewogen. Zo behoorde Palermo tot het Griekse Rijk, het Romeinse Rijk, de Vandalen, de Gothen, het Byzantijnse Rijk, de Arabieren, de Noormannen, het Heilig Roomse Rijk, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Italië.

Vandaag profileert Palermo zich als een stad met een rijke historie, cultuur, muziek, kunst en gastronomie. Tel daarbij het gunstige middellandse zeeklimaat en u begrijpt direct waarom vele toeristen kiezen voor deze plaats.

Gebouw: Chiesa di S. Orsola.

De aan de Via Maqueda gelegen barokke kerk (St. Ursula) werd voltooid in het jaar 1662. De kerk werd door de broederschap 'Compagnia di San Orsola' gebouwd. Zij droegen ook de naam 'Confraternita dei neri dell'Orazione' (Zwarte broederschap van het gebed) of kortweg 'Il Negro', om hun taak voor begeleiding van de treurenden na de dood van een geliefde te benadrukken, gesymboliseerd door hun zwarte kledij. Bekend is de crypte in de kerk waar talrijke 'loculi' of grafnissen de laatste rustplaatsen vormden voor negri en invloedrijke burgers van Palermo.

Object: De Godsnaam is hier terug te vinden in een driehoek omgeven door wolken en putti, boven het altaar. Het schrift is Hebreeuws.

 

 

 

 

 

 

naar boven