Wereldwijd

Israël

Land: Israël is een land in het Midden-Oosten, in Azië. De buurlanden van Israël zijn Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en de Palestijnse Gebieden. Geografisch heeft Israël een kust aan zowel de Middellandse Zee als aan de Rode Zee. Samen met Egypte wordt er alzo een continentale brug gemaakt van Azië en Europa met Afrika. Het land kent door zijn ligging verschillende klimaten: er is het Middelandse Zeeklimaat, in het centrum, het noorden is het klimaat meestal gematigd. Het zuiden van Israël is heet en droog.

Uiteraard is de geschiedenis van Israël verbonden met de Bijbel. Het is immers het geografische gebied dat aan de 12 stammen van Israël werd toegewezen.

In Israël wonen vandaag 7.233.701 mensen. De voornaamste bevolkingsgroepen zijn de Joden (76%) en de Arabieren (20%). 1/3e van de joodse bevolking is godsdienstig. 2/3e noemt zich seculier, ze hebben een sterke affiniteit met het geloof zonder zelf volledig gelovig te leven. De meerderheid van de Arabieren is moslim. 2.1% van de bevolking beweert Christen te zijn.

 

Plaats die we tonen:

 

 
  (schrijfwijze)
 
1.
Jeruzalem - Stad van David Tetragrammaton
 
   

 

 

 

 

- naar boven -