Opmerkelijk

Uitzonderlijke boten in Suriname

Suriname is een heel mooi land, een van de noorderlijke landen van Zuid-Amerika. Het land kent een grote diversiteit aan flora en fauna. Nog altijd is het overgrote deel van Suriname overdekt met oerwoud (ca. 90%). Dit oerwoud maakt deel uit van het Amazone-regenwoud waarvan het grootste deel in Brazilië ligt. Suriname heeft ook veel water en rivieren. Vaak is de rivier de enige manier om ergens te geraken. Om enkele van de belangrijkste rivieren te noemen: de Suriname (480 km lang) die in het midden onderbroken wordt door het Brokopondostuwmeer, de Coppename (met een stroomgebied van 21.700 km²!), de Tapanahoni (720 km), de Saramacca (stroomgebied van 9.400 km² - 255 km lang), de Marowijne (680 km).

Enkele sfeerbeelden...


Voor velen zijn hun boten het enige transportmiddel dat zij ter beschikking hebben. En de boten worden uiteraard voor alle doeleinden gebruikt!

op de zijkant van dit bootje staat
"SOEKOE YEHOVA..."

"Zoek Jehovah" (nu hij te vinden is)...

 

 

en om een andere boot te tonen... "JESI NA JEHOVAH" - "Luister naar Jehovah"

 

Deze aansporingen zijn uitingen van geloof gebaseerd op de bijbel. Jesaja 55:6 zegt: "Zoekt Jehovah terwijl hij te vinden is. Roept tot hem terwijl hij nabij blijkt te zijn . . . " De tweede tekst zou Jozua 3:9 kunnen zijn: "Treedt naderbij en luistert naar de woorden van Jehovah, UW God . . .

 

 

om het filmpje te zien

 

 

 

- naar boven -