Wereldwijd

Göteborg - Standbeeld Karl IX Gustav

Stad: Op de website van Brussels Airlaines is de volgende beschrijving te vinden van deze stad:

"'Göteborg is een groene en aantrekkelijke stad, zeker in de lente, met tal van bezienswaardigheden, restaurants en cafés. Göteborg is de meest continentale stad van Zweden.... Net zoals in Venetië, Brugge en St. Petersburg is Göteborg opgebouwd rond een netwerk van grachten. De vele grachten zijn een overblijfsel van de Nederlandse overheersing. Water is belangrijk voor de stad, de haven van Göteborg is immers de grootste van Zweden. Een prachtig uitzicht heb je van op de brug van Alvsborgsbron die het centrum van de stad verbindt met Hisingen, één van de grootste eilanden van Zweden. Ook een bezoek waard, zeker met kinderen, is het pretpark van Liseberg. Andere bezienswaardigheden zijn de Gothia Towers en het standbeeld van Karl IV Gustav, de stichter van Göteborg. - www.brusselsairlines.com "

Göteborg is een stad gelegen aan het Kattegat, aan de westkust van Zweden. Deze grote havenstad, genoemd naar de Goten, werd gesticht in 1621 door koning Gustaaf II Adolf van Zweden. Naar grootte is het de tweede grootste van het land, er wonen hier maar liefst 549.839 mensen (2010).

Voorwerp: Het standbeeld van Karl IV Gustav. Dit bronzen ruiterstandbeeld, onthuld in 1904, werd gemaakt door beeldhouwer en professor aan de kunstacademie John Börjeson.

Godsnaam: De tekst op het standbeeld, het motto van de koning, is "Iehovah solatium meum" - "Jehovah is mijn troost". Betreffende deze koning en zijn motto, raadpleeg aub ook onze pagina: " De Zweedse koningen en Gods naam ".

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven