Wereldwijd

Savannah - Independent Presbyterian Church

Stad: Savannah is een stad die ligt in Georgia, een Staat van de USA gelegen in het zuiden van de westkust. Deze stad werd, tesamen met de Engelse kolonie Georgia, gesticht in 1733 door de Engelse edelman Generaal James Oglethorpe. Savannah is gesticht aan de rivier Savannah, op een 25 km van de Atlantische Oceaan, en biedt voor de schepen een belangrijke haven aan.

Elk jaar komen er vele toeristen naar hier om te genieten van het antieke stadsdeel en de pracht en praal van de gerestaureerde huizen.

Gebouw: De Presbyterian Church of Savannah, later de Indepedent Presbyterian Church genoemd, werd opgericht in 1755. De eerste kerk werd gebouwd op grond geschonken door King George II. Ze werd echter door een brand verwoest in 1790. In 1800 werd een nieuwe kerk gebouwd, nu op St. James' Square (nu Telfair Square). Ook deze werd verwoest, nu door een orkaan. Een derde kerk werd vervolgens gebouwd op Bull Street en South Broad Street (nu Oglethorpe Avenue). In 1829 werd ze ingewijd. Lowell Mason, een bekende Amerikaanse componist (zie onze pagina 'Muziek'), heeft nog in deze kerk gediend als organist. In 1855 huwden hier de latere President Woodrow Wilson en Ellen Louise Axon. In 1889 was er nog een grote brand waarna de kerk opnieuw opgebouwd werd.

Godsnaam: Aan de buitenzijde, boven de ingangsdeur, is Gods naam te lezen als "JEHOVAE".

 

 

 

 

 

- naar boven -