Wereldwijd

New York - St. Paul's chapel

Stad: De grootste stad van de VS, gelegen in de staat met dezelfde naam, is New York. In 1626 arriveerde een Nederlands schip van de West-Indische Compagnie bij het eiland Manhattan in New York. De opvarenden wilden de bonthandel in de Hudson-vallei beschermen en noemden de plaats Nieuw Amsterdam. In 1664 viel Nieuw Amsterdam in handen van de Engelsen, die het New York noemden naar de hertog van York. New York City heeft een bevolking van meer dan 8 miljoen mensen op een oppervlakte van 800 km² . Ze vormt het hart van de New York Metropolitan Area, een van de grootste agglomeraties ter wereld, met een bevolkingsaantal van meer dan 22 miljoen. In de stad woont een groot aantal immigranten uit meer dan 180 landen.

Gebouw: De St. Paul's chapel is terug te vinden op Broadway, tussen Fulton en Vesey Street. Deze kapel is het oudste openbare gebouw in Manhatten dat nog steeds in gebruik is. De kerk werd gebouwd in 1764 - 1766 door de parochie van de Trinity Church om parochianen te bereiken die 'uptown' of in de bovenstad woonden. The Trinity Church zelf staat ten zuiden van de kapel op Broadway en Wall Street. Op 11 september 2001 ontsnapte de St. Paul's Chapel aan de vernietiging toen de gebouwen van het World Trade Center neerstorten aan overkant van de straat. Hoewel het kerkhof en kerk werden gevuld met puin en stof was er geen schade aan het gebouw.

Voorwerp: In de kerk staat twee maal Gods naam in de vorm van het Tetragrammaton. Eenmaal boven het altaar en eenmaal bovenaan aan het plafond.

 

 

 

 

naar boven