Wereldwijd

New York - Trinity Church

Stad: De grootste stad van de VS, gelegen in de staat met dezelfde naam, is New York. In 1626 arriveerde een Nederlands schip van de West-Indische Compagnie bij het eiland Manhattan in New York. De opvarenden wilden de bonthandel in de Hudson-vallei beschermen en noemden de plaats Nieuw Amsterdam. In 1664 viel Nieuw Amsterdam in handen van de Engelsen, die het New York noemden naar de hertog van York. New York City heeft een bevolking van meer dan 8 miljoen mensen op een oppervlakte van 800 km². Ze vormt het hart van de New York Metropolitan Area, een van de grootste agglomeraties ter wereld, met een bevolkingsaantal van meer dan 22 miljoen. In de stad woont een groot aantal immigranten uit meer dan 180 landen.

Gebouw: Trinity Church.

De Trinity Church is een historisch kerkgebouw van de Protestantse Episcopale Kerk. De kerk staat op de kruising van Broadway en Wall Street in Lower Manhattan. De derde en huidige Trinity Church werd voltooid in 1846. Het gebouw is ontworpen door architect Richard Upjohn en wordt beschouwd als een klassiek voorbeeld van de neogotische bouwstijl. De Trinity Church is door zijn architectuur, plaats en zijn geschiedenis in New York City uitgeroepen tot een National Historic Landmark.

Toen de kerk werd ingewijd op 1 mei 1846 domineerde het nog de skyline van de stad en werd gezien als baken voor de schepen die de haven binnenvaarden. Door de enorme economische activiteiten in het gebied rondom Wall Street zijn er overal rond de kerk grote wolkenkrabbers gebouwd. Deze kerk staat recht tegenover waar de WTC torens (Twin Towers) stonden. Tijdens de aanvallen op deze torens bleef de kerk overeind.

Voorwerp: In de kerk is de godsnaam te vinden in een driehoek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -