Wereldwijd

New Orleans - St. Louis Cathedral

Stad: De stad New Orleans ligt in de Amerikaanse staat Louisiana. Deze stad werd in 1718 gesticht door Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville. De stad, gelegen aan de oevers van de Mississippi, is naast zijn belangrijke haven en distributiecentrum vooral bekend door het culterele erfgoed, met name muziek en keuken. Er leven vandaag in de stad een 311.000 inwoners (2008), tesamen met de voorsteden is de bevolking wel 1.377.000 groot. In 2005 werd de stad getroffen door orkaan Katrina, door de toenmalige President Bush wel de ergste natuurramp van de VS genoemd. Praktisch de gehele stad liep toen onder water.

Gebouw: De Rooms-katholieke kathedraal St. Louis, in het hart van de stad en ook bekend staande als de Basilica van St. Louis, Koning van Frankrijk, is de derde kerk op deze locatie. Ze werd gebouwd in 1789.

Godsnaam: Met betrekking tot Gods naam werd ons de volgende foto toegestuurd. Deze foto werd genomen met een mobiele telefoon. Aan de linkerzijde van het altaar, op een tafel, staan twee kandelaars. Op de kandelaars, in een schijnende driehoek, staat Gods naam duidelijk als het Tetragrammaton JHWH.

 

 

Foto Wikipedia (©Nowhereman86) / Creative Commons Attribution 3.0 licentie

 

 

 

 

- naar boven -