Wereldwijd

Decorah - Grace Episcopal Church

Stad: Decorah is een stad in de Amerikaanse staat Iowa. De bevolking telt 8.172 zielen.

De stad werd genoemd naar Waukan Decorah, een indianenleider van de Winnebago. Gedurende de Black Hawk War van 1832 vocht hij mee aan de zijde van de US. Zijn volk werd echter verdreven in 1848. Het was de familie Day die nadien in de mogelijkheid verkeerde om het land te kopen en te bewonen.

Op de officiële website van de stad staat geschreven: "Het is normaal voor ons op het Convention & Visitors te horen: "We hadden geen idee dat jullie hier zoveel te bieden hebben!" Het is waar! Zo, maak een vol gebruik van alle zichten, geluiden, geuren en het reuze plezier dat je hier zult hebben. Of je nu plannen maakt voor een grote familieuitstap, een romantisch uitje met je echtgenoot, een jongens-alleen visreis of shoppen met je beste vriendinnen, er zijn tal van mogelijkheden om voor te kiezen.

Gebouw: De Grace Episcopal Church bevindt zich in de 506 West Broadway in Decorah. Ze werd gebouwd in 1868.

Godsnaam: Het onderstaande raam, waarvan we een deel tonen, werd geplaatst rond het jaar 1870. In het raam is duidelijk het tetragrammaton te zien. Dit zijn de Hebreeuwse letters J H W H, geschreven van rechts naar links.

 

 

 

 

 
 

naar boven