Wereldwijd

Plymouth - Tamar Bridge

Stad: Plymouth (in verouderd Nederlands 'Pleimuiden' genoemd) is een stad in de regio South West England en in het graafschap Devon. Deze mooie havenstad werd gebouwd tussen de mondingen van de rivier Plym in het oosten en de rivier Tamar in het westen. 'Plymouth' betekent trouwens 'mond van de rivier Plym'. De huidige stad Plymouth was oorspronkelijk een gewoon vissersdorp aan de banken van Sutton Pool. Maar de stad groeide en nam in betekenis toe. Om hun geloof vervolgde protestanten vertrokken hier uit deze stad op 16 september 1620. In Amerika waren zij de stichters van de kolonie Plymouth. Sir Francis Drake vertrok vanuit hier op wereldreis. Vandaag telt Plymouth maar liefst 252.800 inwoners (2008).

Gebouw: De Tamar bridge, net gelegen naast de Royal Albert Bridge, verbindt Plymouth (Devon) met Saltash (Cornwall). De bouw van de brug begon in 1959 - ze werd geopend in 1961. Iedere dag passeren hier rond de 40.000 personenwagens!

Voorwerp: Met betrekking tot de Goddelijke Naam is het interessant dat hier twee wapenschilden zijn aangebracht. Het wapenschild aan de linkerkant is van Cornwall. Het wapenschild van Plymouth waar onze aandacht naar uit gaat is aangebracht aan de rechterzijde. De wapenspreuk van de stad is "TURRIS FORTISSIMA EST NOMEN JEHOVA" - “De naam van Jehovah is een sterke toren".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -