Wereldwijd

Londen - Gunnersbury Baptist Church

Stad: Londen is de hoofdstad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk. In deze stad wonen maar liefst 7,5 miljoen mensen. De geschiedenis gaat terug naar de Romeinen die de stad Londinium noemden. De stad werd gesticht in het jaar 43 onder de Romeinse keizer Claudius. Vandaag is Londen naast de politieke hoofdstad ook het culturele en economische centrum van het land. Na Tokio, New York City, Los Angeles, Chicago, en Parijs, heeft Londen de grootste stadseconomie van de wereld.

Gebouw: Op de hoek van Wellesley Road en Burlington Road bevindt zich de Gunnersby Baptist Church. Deze kerk, die in 1873 in gebruik werd genomen, verving een 'iron chapel' of ijzeren kapel. IJzeren kerken of kapellen waren voornamelijk gebouwd met veel gietijzer zowel in de structuur als de decoratie. De nieuwe kerk, opgetrokken in baksteen, is gebouwd in wat men noemt de vroege Engelse stijl.

Godsnaam: Rondom de kerk zijn 9 fundamentstenen ingemetseld. Op zes ervan staat Gods naam geschreven.

 

 

 

Twee zijn terug te vinden links en rechts van de toegangsdeur. Hier staat Jehovah Rophi (Jehovah die geneest) en Jehovah Shammah (Jehovah is daar).

 

 

 

Vier andere zijn terug te vinden aan de linkerzijde van het gebouw. Op de foto hieronder staat Jehovah Jireh (Jehovah zal voorzien)

 

 

 

Jehovah Shalom (Jehovah is vrede)

 

 

 

Op de foto hieronder staat Jehovah Tsidkenu (Jehovah is onze rechtvaardigheid)

 

 

 

 

En tenslotte hieronder staat Jehovah Nissi (Jehovah is mijn toevlucht).

 

 

 

 

- naar boven -