Wereldwijd

Londen - St. George's Bloomsbury

Stad: Londen is de hoofdstad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk. In deze stad wonen maar liefst 7,5 miljoen mensen. De geschiedenis gaat terug naar de Romeinen die de stad Londinium noemden. De stad werd gesticht in het jaar 43 onder de Romeinse keizer Claudius. Vandaag is Londen naast de politieke hoofdstad ook het culturele en economische centrum van het land. Na Tokio, New York City, Los Angeles, Chicago, en Parijs, heeft Londen de grootste stadseconomie van de wereld.

Bloomsbury, waar deze kerk staat, is een wijk in Londen, in het gebied van het district Camden.

Gebouw: In 1711 nam het parlement een 'Act of Parlement' aan waarbij beslist werd dat er nieuwe kerken gebouwd dienden te worden. Deze kerk werd ontworpen door de leidende architect van de Engelse barok, Nicholas Hawksmoor (1661-1736). De kerk werd ingewijd in 1731. Er was een ingrijpende renovatie sedert 2001 waarna de kerk terug open ging in 2006. De kerk staat letterlijk om de hoek van het wereldbekende British Museum.

Godsnaam: Onze aandacht gaat uit naar de koepel boven het altaar. Hier is heel duidelijk het tetragrammaton te zien mét klinkertekens waardoor de uitspraak 'Jehowah' of Jehovah wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -