Wereldwijd

Exeter - Mardon Hall

Stad: De stad Exeter bevindt zich in het zuidwesten van Engeland, behorende tot het graafschap Devon. De stad is gelegen aan de rivier de Exe. De geschiedenis van de stad gaat ver terug. Waarschijnlijk hadden reeds de Kelten hier een nederzetting, dit wordt althans gesuggereerd door de Latijnse naam 'Isca Dumnoniorum'. De Romeinen vervolgens stichtten er rond het jaar 50 een Romeinse stad. Vandaag wonen hier meer dan 122.400 inwoners.

Gebouw: Mardon Hall. In de stad bevindt zich een universiteit. De niet-officiële slogan van de universiteit is "Waarschijnlijk de beste universiteit van de wereld". Uiteraard gebruiken de studenten ook een mooie residentie - Mardon Hall. Deze mooie residentie heeft als slogan: "Waarschijnlijk de beste residentie van de wereld".

De foto's worden getoond met de vriendelijke toestemming van Mardon Hall, University Exeter
De link: http://www.exeter.ac.uk/

Godsnaam: In Mardon Hall zijn 5 wapenschilden te vinden: één in de 'Games-Room' , één in de 'Television-Room', één in de 'Library', één in de 'Resident Tutors' Reception Room' respectievelijk van de graafschappen Devon en Cornwall en van de steden Exeter en Plymouth. Het vijfde bevindt zich boven de ingangsdeur.

Wij vinden uiteraard deze in de Library of Bibliotheek interessant, het wapenschild van stad Plymouth. Dit wapenschild heeft als motto: "Turris fortissima est nomen Jehova" - de vertaling: "De naam van Jehovah is een sterke toren" - gebaseerd op Spreuken 18:10.

 

 

 

 

- naar boven -