Wereldwijd

Praag - Kostel svatého Václava - St. Wenceslauskerk

Stad: De geschiedenis van de stad gaat vele jaren terug. Uitgegroeid uit een Keltische nederzetting van 200 voor Christus, is de stad Praag vandaag een streling voor het oog. Praag wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. De bijnaam "gouden stad" is een verwijzing naar de mooie huizen en gebouwen. Doordat weinig bezienswaardigheden in Praag vernietigd zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, is de stad sinds de val van het ijzeren gordijn een van de grootste toeristische trekpleisters in Europa. Het historisch centrum staat op de prestigieuze Werelderfgoedlijst.

Van 1918 tot 1992 was de stad de hoofdstad van Tsjecho-Slowakije. Vandaag is het de hoofdstad en tevens grootste stad van Tsjechië. Er wonen hier in deze plaats gelegen aan de rivier de Moldau 1.233.211 inwoners.

Gebouw: De Sint-Wenceslauskerk (Kostel svatého Václava). Deze rooms-katholieke kerk staat in de wijk Smichov. Ze werd gebouwd in neo-renaissencestijl tussen 1881 en 1885, onder leiding van Antonín Viktor Barvitius.

Gods naam: De Goddelijke naam was hier in de Hebreeuwse taal terug te vinden in het plafondwerk. Heel duidelijk zijn de vier letters (van links naar rechts): J H W H. Vandaag is dit jammer genoeg overschilderd.

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -