Wereldwijd

Praag - Trojský zámek - Kasteel van Troja

Stad: De geschiedenis van de stad gaat vele jaren terug. Uitgegroeid uit een Keltische nederzetting van 200 voor Christus, is de stad Praag vandaag een streling voor het oog. Praag wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. De bijnaam "gouden stad" is een verwijzing naar de mooie huizen en gebouwen. Doordat weinig bezienswaardigheden in Praag vernietigd zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, is de stad sinds de val van het ijzeren gordijn een van de grootste toeristische trekpleisters in Europa. Het historisch centrum staat op de prestigieuze Werelderfgoedlijst.

Van 1918 tot 1992 was de stad de hoofdstad van Tsjecho-Slowakije. Vandaag is het de hoofdstad en tevens grootste stad van Tsjechië. Er wonen hier in deze plaats gelegen aan de rivier de Moldau 1.233.211 inwoners.

Gebouw: Het kasteel van Troja.

Ten noorden van het stadscentrum ligt de wijk Troja, een landelijke buitenwijk met wijngaarden. Het barokke kasteel van Troja werd door graaf Wenzel Adalbert von Sternberg als een zomerresidentie opgericht op de rechteroever van de Moldau tussen 1679 en 1685, naar het ontwerp van Jean Baptiste Mathey. Het kasteel is opengesteld voor het publiek.

Gods naam: In de grote zaal zijn prachtige muur- en plafondschilderingen te bewonderen. In het midden van de plafondschildering is Gods naam geschilderd binnenin een driehoek.

 

 

Wikipedia - publiek domein

 

 

 

 

- naar boven -