Wereldwijd

Mahon (Menorca) - Mercat del Claustre del Carme (Markt van het Karmelietenklooster)

Eiland: Menorca behoort tot de eilandengroep “de Balearen” en is gelegen in de Middellandse Zee. De eilanden behoren toe aan Spanje. Andere bekende eilanden van de Balearen zijn het grotere eiland Majorca en het kleinere Ibiza. De eilanden zijn een geliefd vakantieoord omwille van het zachte klimaat, mooie blauwe baaien en witte stranden. Op Menorca wonen ongeveer 82.000 mensen (2005). De oudste bouwwerken of talaiots werden rond 1000 v. Chr. gebouwd. Het zijn megalieten uit de Bronstijd, maar welk doel ze dienden is niet echt duidelijk.

In 1993 werd het eiland door Unesco uitgeroepen tot biosfeer-reservaat, vanwege de unieke plantengroei, zeldzame vogels en een zeldzame waterschildpad, die met uitsterven bedreigd wordt.

Stad: De hoofdstad van Menorca is Mahon, in het oosten van het eiland, gebouwd op een 30 meter hoge rotswand. De stad dankt haar naam aan haar stichter Generaal Magon, een broer van de legendarische figuur Hannibal. Opmerkelijk is de natuurlijke haven van Mahon die wel 5 kilometer landinwaarts loopt.

Gebouw: Mercat del Claustre del Carme.

Het klooster (Claustre) del Carme is een van de meest bezochte plaatsen in Mahon. Het klooster werd gebouwd tussen 1750 - 1808 en heeft ook nog dienst verricht als paleis en gevangenis. Nadat het verkocht werd in 1835, dient het vanaf toen als een van de grootste traditionele markten. In marktkramen en kleine winkels worden hier voedingsmiddelen, sieraden, kleding, schoenen, keramiek en dergelijke verkocht. Op het kloosterplein vinden hier tijdens de zomermaanden culturele evenementen plaats.

Gods naam: Op de muur vinden we een reliëf afgebeeld met engelen en een driehoek waarin het tetragrammaton verwerkt is. (We hopen binnenkort nog meer foto's hiervan te tonen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -