Wereldwijd

Radovljica - Cerkev Sveti Peter

Stad: "Tussen de uitgestrekte velden aan de noordoostelijke kant en de rivier de Sava in het zuidwesten ligt de rustige stad Radovljica. Hier vindt u geen luxe hotels en dure winkels noch zwaar verkeer. In plaats daarvan zult U gastvrije mensen ontmoeten in een rustige sfeer." - met deze beschrijving begint de website www.radovlijica.si de beschrijving over deze attractieve plaats. Er wordt ook verteld dat "de stad voor het eerst op schrift werd vernoemd in een document van 1296. En het was duidelijk een middeleeuwse marktplaats in 1343".

Radovljica situeert zich in het noordoosten van Slovenië, in de regio Gorensjka. Deze stad bestaat uit maar liefst 52 dorpen, samen goed voor 18.349 inwoners.

Gebouw: De Cerkev Sv. Petra (Sint-Petruskerk) werd in 1300 gebouwd in Romaanse stijl en ligt in de oude stadskern van Radovljica. Ze werd herbouwd en vergroot in 1453.

Godsnaam: De goddelijke naam staat hier mooi en duidelijk aan de bovenzijde van het tabernakel dat zich aan de linkerzijde in de kerk bevind.

 

 

 

 

Foto: © Kraji - Slovenia, met vriendelijke toestemming (website http://kraji.eu/)

 

Foto: detail van vorige foto

 

 

 

naar boven