Wereldwijd

Wenen - Votivkirche

Stad: Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. De stad, gesitueerd in het noord-oosten van het land, ligt aan de rivier de Donau. Er zijn maar liefst 1.697.982 inwoners. Voor vele jaren was Wenen ook de keizerlijke rijkshoofdstad en residentiestad van de Habsburgers. De historische binnenstad van Wenen is door zijn plaats op de Werelderfgoedlijst verzekerd van zijn reputatie als cultureel erfgoed. Vele oude prachtige gebouwen, kastelen (Palast Hofburg, Schloss Schönbrunn und Schloss Belvedere), musea, parken, standbeelden, theaters, Opera's, muziekvoorstellingen en veel meer trekken jaarlijks vele toeristen.

Gebouw: Votivkirche in de Ringstrasse.

De Weense Votivkirche wordt beschouwd als één van de belangrijkste voorbeelden van de vroeg-gotiek. Het woord 'Votivgabe' betekent 'dankgeschenk'. De kerk werd gebouwd als dank na de aanslag op de jonge Keizer Franz Joseph I. De eerste steen van de kerk werd gelegd op 24 april 1856.

Gods naam: Gods naam is er duidelijk te zien als het tetragram. Opmerkelijk zijn de Masoretische klinkertekens e (als twee puntjes onder de J), o (een puntje boven de W) en a (als een streepje en puntje onder de W). Op deze manier wordt de uitspraak 'Jehowah' of 'Jehovah'.

 

 

 

 

- naar boven -