Wereldwijd

Wenen - Minorietenkirche

Stad: Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. De stad, gesitueerd in het noord-oosten van het land, ligt aan de rivier de Donau. Er zijn maar liefst 1.697.982 inwoners. Voor vele jaren was Wenen ook de keizerlijke rijkshoofdstad en residentiestad van de Habsburgers. De historische binnenstad van Wenen is door zijn plaats op de Werelderfgoedlijst verzekerd van zijn reputatie als cultureel erfgoed. Vele oude prachtige gebouwen, kastelen (Palast Hofburg, Schloss Schönbrunn und Schloss Belvedere), musea, parken, standbeelden, theaters, Opera's, muziekvoorstellingen en veel meer trekken jaarlijks vele toeristen.

Gebouw: Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw en verbouwd tussen 1784 - 1789. De kerk staat bekend vanwege de vele kunstschatten die er in aanwezig zijn - waaronder een kopie van Leonardo Vinci's laatste avondmaal, gemaakt in opdracht van Napoleon. Onze interesse gaat uit naar een ander schilderij waarin de Naam staat:

Voorwerp: Op een indrukwekkend schilderij is ook de goddelijke naam geschilderd. Merk ook de Hebreeuwse klinkertekens op.

 

 

 

 

 

 

- naar boven -