Wereldwijd

Wenen - Karlskirche

Stad: Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. De stad, gesitueerd in het noord-oosten van het land, ligt aan de rivier de Donau. Er zijn maar liefst 1.697.982 inwoners. Voor vele jaren was Wenen ook de keizerlijke rijkshoofdstad en residentiestad van de Habsburgers. De historische binnenstad van Wenen is door zijn plaats op de Werelderfgoedlijst verzekerd van zijn reputatie als cultureel erfgoed. Vele oude prachtige gebouwen, kastelen (Palast Hofburg, Schloss Schönbrunn und Schloss Belvedere), musea, parken, standbeelden, theaters, Opera's, muziekvoorstellingen en veel meer trekken jaarlijks vele toeristen.

Gebouw: Karlsplatz.

In 1713 trof de zwarte pest Wenen. Keizer Karl VI deed een belofte. Als de plaag zou verdwijnen zou hij een kerk bouwen, opgedragen aan zijn naamgenoot Karl (Charles) Borromeo. De constructie van de Karlskerk begon in 1715 en was voleindigd in 1737. De stijl van de kerk is barok.

Gods naam: de goddelijke naam staat hier in een stralende driehoek. De hebreeuwe letters die hier staan zijn J - H - W - H.

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -