Wereldwijd

Rattenberg - St. Virgiliuskerk

Stad: Rattenberg wordt voor het eerst vermeld in documenten uit 1254. Tot 1504 behoorde het tot de Duitse deelstaat Beieren. Sindsdien maakt de stad deel uit van de Oostenrijkse deelstaat Tirool en van het district Kufstein.

Met zijn ongeveer 430 inwoners is het de kleinste stad van Oostenrijk. Het oude stadscentrum dateert nog uit de middeleeuwen. Deze plaats lag toen op een belangrijke handelsroute. De zogenaamde Nagelschmied-huizen behoren tot de oudste huizen van het dorp. Ze werden in 1148 gebouwd. Tot de attracties van het stadje behoren het skigebied, genaamd Alpbachtal, en de winkels en ateliers waar kleurig glas en kristal worden vervaardigd en verkocht, waaronder ook de beroemde Swarowski juwelen en kunstwerkjes.

Gebouw: Tot de bezienswaardigheden van Rattenberg behoort ook de St. Virgiliuskerk, die reeds bestaat sinds 1507. In de 18e eeuw kreeg deze Rooms-katholieke Parochiekerk haar huidige barokke interieur. De kerk is een meesterwerk van de Hagauer bouwstijl.

Godsnaam: Op het hoofdaltaar ziet men boven het grote schilderij de bekende driehoek omgeven door stralen en engelen, met in het midden ervan het Hebreeuwse tetragrammaton.

 

 

 

Foto: Wikipedia (Rabanus Flavus / (c) Wolfgang Sauber
licentie GNU Free Documentation License - Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

 

 

 

 

 

 

- naar boven -