Wereldwijd

Beetsterzwaag - Gereformeerde Kerk

Stad: Het dorpje Beetsterzwaag (Beetstersweach) is een plaatsje gelegen in het prachtige friese landschap. Om het dorp liggen grote loof- en naaldbossen, zandgronden en heidevelden. Het dorp telt ongeveer 4000 inwoners en ligt in de gemeente Opsterland.

Gebouw: Gereformeerde Kerk

Foto's uit de oude doos...

De zoektocht begon met onderstaande postkaart. De tekst is duidelijk, de Goddelijke Naam staat heel duidelijk bovenaan. De tekst onderaan zegt: "de eerste steen gelegd door Ds Fokkens te Boornbergum - 14 jan. 1921. Ds H. Fokkens was predikant in Boornbergum van 1917 tot 1922. Bij het bekijken van onderstaande foto's blijkt echter dat de deze foto's niet het kerkje van Boornbergum betreffen; de details in de front komen niet overeen.

Uit opzoekwerk (via een plaatselijke website) blijkt dat het hier gaat om het eerste gebouw van de Gereformeerde Kerk te Beetsterzwaag. Beetsterzwaag bevindt zich op 4,9 kilometer afstand van Boornbergum. In de periode van dhr Fokkens was een deel van de Gereformeerde kerk te Boornbergum, dat te Beetsterzwaag woonde, bezig een eigen kerk te vormen. Ter ondersteuning werd volgende foto opgezocht: (ter opmerking: dit kerkje bestaat niet meer).

Voorwerp: Indien U verdere inlichtingen kunt geven over deze foto's, dan vragen we u ons e-mailadres hiervoor te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

- naar boven -