Wereldwijd

Hamadan - Mausoleum Esther en Mordechai

Stad: Hamadan is een stad die zich 400 km ten zuidwesten van Teheran bevindt. De stad is gelegen in het westen van het land. Het is ook een grote stad. Hier wonen niet minder dan 550.284 mensen (2005). De stad is ook een van de oudste van het land. De stad was immers gesticht door de Meden en werd gebruikt als de hoofdstad van het Medische Rijk. Men dateert de stichting op 1.100 voor Christus.

Gebouw: In de plaats Hamadan, het voormalige Ecbatana, staat een Mausoleum dat vaak bezocht wordt door Joodse pelgrims van over de gehele wereld tezamen met vele toeristen. Het gebouw zelf wordt niet van speciale waarde geacht. De constructie is Islamitisch en bevat de ingang, een voorportaal, een heiligdom en een Sha-ni-shin (ook wel 'Kings sitting place' of 'zitplaats van de Koning' genoemd).

Wat zich in het Mausoleum bevindt, wordt van hele grote waarde geacht: naar men beweert zijn hier de graven te zien van de Bijbelse Esther en haar oom Mordechai. Hun prachtige houten graftomben kunnen hier bezichtigd worden. Eén van de twee is van oudere datum en draagt een Hebreeuws schrift.


Voorwerp: Ook hier kan Gods naam gezien worden. Hij staat in het groot geschreven in een ingelijste kader aan de ingang.

 

 

Beeldband

(klik op de foto)

 

 

- top -