Wereldwijd

Ramatuelle - Eglise Notre Dame de l’Assomption

Stad: Ramatuelle is een Franse gemeente in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Deze middeleeuwse en pitoreske gemeente bevindt zich 10 km ten zuiden van Saint-Tropez. De gemeente is op de flank van een heuvel gebouwd om zich te kunnen beschermen tegen vijanden. Het uitzicht van deze gemeente wordt bepaald door de kronkelende straatjes met okerkleurige huizen die met geraniums, jasmijn en kamperfoelie versierd zijn.

Er wonen thans in Ramatuelle zo'n 2500 inwoners.

Gebouw: de parochiekerk Notre Dame leunt tegen de oude muur om het dorp. De kerk is waarschijnlijk gebouwd in de 15de eeuw. Na de verwoesting van het dorp in 1592 werd ze ingrijpend veranderd. De datum 1620 boven de ingang zou verwijzen naar het nieuwe portaal dat geplaatst werd met een doorbraak door de walmuur.

Voorwerp: Het altaarstuk is gewijd aan de Notre Dame van Ramatuelle. Bovenaan in het altaarstuk is een schijnende driehoek met Hebreeuwse letters. Mogelijk wou men hier Gods naam weergeven doch wanneer we nauwkeuriger kijken zien we eerder driemaal hetzelfde karakter in plaats van het Tetragrammaton.

 

 


 

 

- naar boven -