Wereldwijd

Parijs - Notre-Dame de l'Assomption

Stad: Parijs is vandaag bekend als de hoofdstad van Frankrijk. Naast Londen, New York en Tokio wordt de stad beschouwd als één van de vier grote wereldsteden.

De naam Parijs is afgeleid van een Gallische stam die zijn woongebied bij de huidige Seine had, de Parisii. Blijkbaar bewoonden zij het gebied vanaf de derde eeuw v.C. In het jaar 52 v.C. kwam Julius Caesar, die met zijn troepen Gallië veroverde. De Slag van Lutetia vond plaats waarbij Julius Caesar de stad veroverde. De stad werd herbouwd en Caesar gaf er vervolgens de naam Lutetia Parisiorum aan. In 508 benoemde Clovis, de koning van de Franken, Parijs tot zijn hoofdstad.

Vandaag presenteert Parijs zich als een stad met heel veel erfgoed, musea (150), kunst, mode, gastronomie... teveel om op te noemen. Er wonen in de stad 2.193.030 mensen (2007). Tesamen met de voorsteden komt het stedelijk gebied op 11.769.433 mensen.

Gebouw: Deze katholieke kerk, ook wel de 'Poolse kerk' genoemd, bevindt zich in de Rue Cambon. Ze werd gebouwd tussen 1670 en 1676.

Voorwerp: Hier is het Tetragrammaton wel heel groot terug te vinden, in een driehoek boven het altaar.

 

 

 


 

 

- naar boven -