Wereldwijd

Marseille-Montredon - église Sainte-Eusébie

Stad: Marseille is de oudste stad in Frankrijk. Deze stad, gelegen aan de Middelandse Zee, werd door de Grieken gesticht in de 6de eeuw voor Christus onder de naam Massalia of Massilia. Deze plaats werd een uitgelezen plaats voor de handel tussen de Grieken en de Kelten. In de loop der tijden is Marseille door verschillende volken ingenomen geweest: door de Romeinen, Visigothen, Bourgondiërs en de Franken. Voeg daarbij het lijden van de stad door Islamitische piraten in de 7de eeuw.

Vandaag is Marseille een multi-culturele stad met maar liefst 852.395 inwoners in 2007. De agglomeratie Marseille heeft zelfs een bevolking van 1.623.720 mensen. Montredon is een 'quartier' of stadswijk in het zuiden van Marseille, lopend langs de kust.

Gebouw: église Sainte-Eusébie. Deze kerk werd gebouwd tussen 1855 - 1858 in Romaans-Byzantijnse stijl naar de plannen van architect Charles Bodin.

Voorwerp: Gods naam is hier als het tetragram terug te vinden aan de buitenzijde van de kerk, vooraan, net onder een boog.

 

 

 

 

- naar boven -