Wereldwijd

Lavaur - Eglise Saint-François

Stad: Lavaur is een gemeente is het Franse departement Tarn, in de regio Midi-Pyrénées. Er wonen hier 10.475 inwoners (2009).

"In de driehoek Albi, Toulouse, Carcassonne, ligt Lavaur aan de oevers van de Agout, in de heuvels van de Pays de Cocagne, tussen Montaigne Noir, de wijngaarden van Gaillac en de landhuizen van Albi.

Lavaur charmeert door haar rijke erfgoed, het culturele aanbod, de invulling van de vrije tijd en de oprechte gastvrijheid van haar inwoners. Maak een reis naar Lavaur, het is tevens een kans om een familie van andere opmerkelijke plaatsen van de Tarn te ontdekken en te profiteren van de hoge kwaliteit van voorzieningen en lokale gerechten." - www.tourisme-lavaur.fr

Gebouw: Saint-Françoiskerk. Deze kerk is de voormalige kloosterkerk van de Cordeliers; een kloosterorde der Franciscanen. De bouw van de kerk bestrijkt drie eeuwen: het koor uit de 13e eeuw, de apsis uit de 14e eeuw en het schip uit de vijftiende eeuw. De inwijding vond plaats in 1512.

Voorwerp: Gods naam is hier terug te vinden op een altaar. Het valt ons wel op dat het eerste karakter van het tetragrammaton ontbreekt - de "J".

 

 

 

 

 

 

- naar boven -