Wereldwijd

Honfleur - Sainte Catherine

Stad: Honfleur is een stad in Normandië, gelegen aan de monding van de Seine.

De stad werd in de loop der geschiedenis Hunefleth (1027), Hunefloth (1062), Honneflo (1198), Honflue (1246) en Honnefleu (15de eeuw) genoemd. De naam ‘fleur’ komt vaak voor in Normandië en betekent "stroom, rivier die in zee loopt". De eerste officiële geschreven vermelding van Honfleur komt van Richard III, hertog van Normandië, in 1027. Honfleur was een belangrijke transithaven in de 12de eeuw. Door zijn geografische ligging aan de monding van de Seine was Honfleur niet alleen een vissershaven maar ook een strategische belangrijke haven voor de verdediging van de Seine-monding.

Tot de toeristische bezienswaardigheden behoren een pittoresk haventje, een jachthaven en grotere dokken om cruiseboten te ontvangen. Verder de 'Lieutenance', de voormalige woning van de luitenant van de koning, twee overblijvende zoutzolders genaamd Greniers à sel (om vis te pekelen), Le vieux Bassin met zijn pitoreske huizen, de Rue des Lingots en de Pont de Normandië.

Gebouw: De kerk Sainte-Catherine, waarvan de oorsprong terug gaat tot 1450 en die een klokkentoren bezit die van het hoofdgebouw is gescheiden, is de grootste kerk in hout van Frankrijk.

Voorwerp: Het lijkt op Hebreeuws schrift doch het is niet exact het Tetragrammaton. Artistieke vrijheid of iets anders?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven