Wereldwijd

Digne-les-Bains - cathédrale Saint Jerome

Stad: Digne-les-Bains is een stad met een middeleeuws hart en een nog oudere geschiedenis" - aldus een toeristische beschrijving. Een andere website beschrijft de stad als de hoofdstad van de lavendel. Beide zeggen veel over de stad en de streek. De stad, gelegen waar de provence de Alpen ontmoet, is met zijn thermische baden, wandelroutes, rivier de Bleone, beboste omgeving een grote publiekstrekker. De meer dan 17.600 inwoners van deze stad, gelegen in het zuiden van Frankrijk, worden Dignois genoemd. In deze plaats zijn wel liefst twee kathedralen.

Gebouw: Gelegen op het hoogste punt van de oude stad is de kathedraal Saint Jerome. Deze typische gotische kathedraal werd gebouwd gedurende de jaren 1490 - 1500.

Voorwerp: In de kerk staan kandelaars waarop duidelijk Gods naam te zien is in de vorm van het Tetragrammaton. Er is ook een schilderij ter zien in een zijbeuk (eerste foto van de tweede beeldband). Op dit schilderij is ook Hebreeuwe tekst aangebracht. Hier is enige artistieke vrijheid te bespeuren.

 

 

 

 

 

 

- naar boven -