Wereldwijd

Bligny-sur-Ouche - église Saint-Germain-d'Auxerre

Stad: In de regio Bourgondië, in het departement Côte d'or, in het hoge dal van de rivier de Ouche kan men het pittoreske dorpje Bligny-sur-Ouche vinden. De Ouche vloeit rustig door het centrum van het dorp naar de watermolen om vervolgens een paar kilometers verderop aan te sluiten op de ‘canal de Bourgogne’. De sfeer van het dorp is te omschrijven door woorden zoals rustig, kalm, vriendelijk. De smalle straten met de oude gebouwen zijn een uitnodiging voor meerdere wandelaars. Toeristen worden verder gecharmeerd door winkeltjes, een paar musea, restaurants en twee wijnproeverijen.

Deze gemeente heeft 831 inwoners die les Bélinéens worden genoemd.

Gebouw: op het einde van de Rue de l'Eglise bevindt zich de oude kerk die we tonen. De kerk stamt uit de 13de eeuw en werd gebouwd in de romaanse stijl. De toren is gotisch. De kerk maakte oorspronkelijk deel uit van een kasteel dat op bevel van Lodewijk XI werd vernietigd in 1478.

Voorwerp: Gods naam staat hier op het tabernakel van het altaar. Een tabernakel is een rijk versierde kluis op een hoogaltaar of zijaltaar. In deze kluis wordt een ciborie of kelk bewaard met daarin geconsacreerde hosties. Op het versierde tabernakel van dit altaar, waar we ook het Lam zien met de boekrol met zeven zegels, staat bovenaan Gods naam als JHWH.

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -