Wereldwijd

Auterive (Haute Garonne) - Eglise Saint-Paul

Stad: Auterive is een gemeente in het Franse departement Haute Garonne. De regio waar deze plaats in ligt heet Midi-Pyrénées. Auterive beschrijft zichzelf als een geprivilegieerde plek gelegen tussen Toulouse en het departement de l’Ariège, op het kruispunt van belangrijke wegen. Deze gemeente ligt op 15 km van Nailloux, 30 kilometer van het vliegveld van Blagnac, 3 uur van Barcelona, 2 uur van de Middellandse Zee en 1 uur van de skipistes in de Pyreneeën. Auterive is vandaag een landbouw- en handelscentrum dat tevens aan toeristen vele mogelijkheden biedt voor wandelingen en sportieve activiteiten.

De geschiedenis van dit plaatsje gaat terug naar de tijdsperiode van de Gallo-Romeinse samenleving. Archeologische vondsten tonen zelfs bewoning aan van ver daarvoor. Gedurende de middeleeuwen was het grondgebied vele jaren een strijdpunt tussen verschillende heren. Auterive deelde in de tijd der geschiedenis ook in de klappen. Gedurende de Albigenzische Kruistochten (13de eeuw) werd ze gedeeltelijk verwoest.

Vandaag wonen hier 8.435 inwoners die les Auterivais worden genoemd.

Gebouw: Saint-Paulkerk. Deze kerk dateert van het einde van de 13de eeuw. De stijl van de kerk is romaans.

Voorwerp: het hoofdaltaar met retabel is van de 18de eeuw. Boven een afbeelding van het lam, gelegen op een boekrol met zeven zegels, is een stralende driehoek te zien omgeven met wolken en cherubijntjes. In de driehoek staat de Goddelijke Naam. Als opmerking bij de schrijfwijze willen we wel meegeven dat de derde en de vierde letter (van rechts naar links) van plaats zijn verwisseld.

 

 

 

 

 

 

 

naar boven