Wereldwijd

Arnay-le-Duc - Eglise Saint Laurent

Stad: "De poort tot de wijnstreek" of "de sleutel tot Bourgondië" - op deze manieren wordt Arnay-le-Duc ook wel eens omschreven. Deze gezellige gemeente bevindt zich in het Franse departement C'ôte d'Or, in het midden van Bourgondië. De 1.829 inwoners (1999) worden Arnétois genoemd. Behalve dat de gemeente prat gaat op de gastronomie met streekproducten zoals wijn, champagne, kaas en vlees, is men ook fier op de titel 'station verte'. 'Station verte' betekent letterlijk 'groen verblijf'. Het slaat in dit geval op de authentieke plattelands- en natuur gebieden.

Gebouw: Oorspronkelijk maakte de kerk als een versterkte kapel deel uit van het kasteel de la Motte-forte. Het was in het jaar 1092 dat ze aan de gemeente geschonken werd door de edelman Gérard d' Arnay. De huidige kerk dateert van de 15de/16de eeuw en is gekend vanwege het mooie gebrandschilderd glas.

Voorwerp: In één van de gebrandschilderde voorstellingen is bovenaan Gods naam aangebracht zoals op de foto's duidelijk te zien is.

 

 

 

 


 

 

 

naar boven