Wereldwijd

Arles-sur-Tech - Abbaye Sainte-Marie

Stad: Arles-sur-Tech is een gemeente in Frankrijk, gelegen in het departement Pyrénées-Orientales en de regio Languedoc-Roussillon. Zoals de naam te kennen geeft is deze plaats gelegen aan de rivier de Tech, een rivier die een bedding volgt van 84 km. De inwoners, die Arlésiens worden genoemd, genieten van een erfenis die vol is van tradities en natuurlijke schoonheid.

Gebouw: In het centrum is de Abbaye Sainte-Marie terug te vinden. De geschiedenis van de abdij (of Abbaye in het Frans) Saint-Marie gaat wel terug tot de 8ste eeuw. Het was de monnik Castellanus die bepaalde dat de abdij zou komen op de overblijfselen van oude Romeinse baden. Tijdens de 9de eeuw werd de abdij nog geplunderd door de Noormannen die er een bloedbad en verwoestingen aanrichtten. De kerk van de abdij werd tweemaal gewijd, een aanduiding dat er naast de eerste inwijding er ook nog een ingrijpende renovatie was. De data zijn 1046 en 1157.

Voorwerp: Gods naam is er te zien op het hoofdaltaar - hij was wel verborgen achter de twee stoelen. Hier is enige artistieke vrijheid te bespeuren in het eerste en derde karakter (van rechts naar links).

 

 

 

 

 

naar boven