Wereldwijd

Kempele - houten kerk

Stad: "Het is goed om op te groeien in Kempele" - aldus de website van deze plaats. Er wordt verwezen naar de vele jonge gezinnen die er komen wonen en naar het hoogstaande onderwijs dat geboden wordt. Men wijst er ook op dat qua culture, van kunst, theater, concerten tot een bloemenfestival veel te bieden is. Kempele is een gemeente in de Finse regio Noord-Österbotten (Fins: Pohjois-Pohjanmaa). Deze gemeente bevindt zich in midwesten van het land, net iets ten zuiden van de stad Oulu. De gemeente heeft een 15.235 inwoners (2008).

Gebouw: In de gemeente staat een van de oudste houten kerken van Finland. Deze oude houten kerk werd gemaakt in de jaren 1688 - 1691.

Voorwerp: Jaren na de bouw werden er in de kerk schilderingen aangebracht door de kunstenaar Mikael Toppelius die vooral bekend werd door zijn kunstwerken in kerken. Deze kunstenaar leefde van 1734 tot 1821. Op het plafond schilderde hij het Tetragrammaton. Er zijn in dezelfde kerk ook nog andere schilderwerken van dezelfde kunstenaar, ter wille van het totaalbeeld laten we ze even zien.

 

 

 

 

- naar boven -