Wereldwijd

Vilseck - Pfarrkirche St. Aegidius

Stad: Vilseck, dat is een historisch dorp met torentjes, vestingwerken, een duizend jaar oud kasteel, eeuwenoude statige openbare gebouwen, prachtige kerken, schilderachtige kapellen, dromerige hoeken. Vilseck brengt de rust van een in de middeleeuwen ontstane kleine stad die tot vandaag indrukwekkende oude structuren van oude stad kan presenteren. – www.vilseck.de.

Vilseck is een stad in de Duitse deelstaat Beieren (Bayern). Ze is gelegen aan de Vils, een zijrivier van de Naab. Geografisch ligt ze ongeveer 90 kilometer ten noordoosten van Neuremberg. Er wonen hier 6.548 mensen (2011) op een oppervlakte van 64,7 km².

 

Gebouw: Pfarrkirche St. Aegidius

Met de bouw van de huidige gotische kerk begon men op 1 september 1470. Van deze kerk is alleen nog het koor behouden. In 1630 werden de kerk in de huidige vorm gebracht. In 1973 was er een binnenin een grondige restauratie.

Omstreeks 1714 komt er een barok hoogaltaar in de kerk. Ongeveer van dezelfde tijd zijn de fresco’s op de gewelven van het kerkschip.

 

Gods naam: De goddelijke naam is hier terug te vinden in het fresco, geschreven in het Hebreeuws. Deze vier letters, JHWH, vormen wat men noemt het tetragrammaton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven