Wereldwijd

Heidelberg - Hotel Zum Ritter St. Georg

Stad: Heidelberg is een stad in het noordwesten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De stad ligt overwegend aan de westelijke oever van de Neckar. In 1196 werd de stad voor het eerst in officiële documenten genoemd. Vanaf de Middeleeuwen tot aan de dertigjarige oorlog was Heidelberg de residentie van de paltsgraaf aan de Rijn, één van de keurvorsten van het Heilige Roomse Rijk. De residentie van de paltsgraaf was het kasteel.

Gebouw: Hotel Ritter

"Hotel Zum Ritter St. Georg" - dit is eigenlijk de volledige naam van dit mooie hotel. De architectonische mooie elegance en schoonheid, in de stijl van de Renaissance, maakt het tot één van de mooiste en waardevolste burgerhuizen van de stad Heidelberg.

Het huis werd gebouwd in 1592 door de textielhandelaar Carolus Belier en zijn echtgenote Francina. Reeds in het jaar 1681, als enige gebouw alle oorlogen en branden te Heidelberg overlevend, werd het gebouw vermeld als een gasthuis. 300 jaar geleden reeds kreeg het gebouw de bestemming 'Herberg voor gegoede reizigers'. Het huidige hotel biedt niet minder dan 37 comfortabele kamers aan, met mooie voorzieningen.

Voorwerp: Wat m.b.t. de Goddelijke naam opvalt is de tekst die buiten bovenaan het gebouw is aangebracht. Er staat: "Si Jehova non aedificet domum, Frusta laborant aedificantes eam - PS CXXVII". Deze in het Latijn geschreven bijbeltekst (Psalm 127 vers 1) luidt in het Nederlands: "Als Jehova zelf het huis niet bouwt, Is het tevergeefs dat de bouwers ervan er hard aan hebben gewerkt."

Deze foto's worden getoond met de vriendelijke toestemming van Hotel Ritter. Je kan deze link volgen: www.ritter-heidelberg.de.

 

 


 

 

 

 

- naar boven -