Wereldwijd

Nieder-Weisel - Evangelische Kirche

Stad: Nieder-Weisel is een stadsdeel van de Duitse stad Butzbach, gelegen in de deelstaat Hessen. De geschiedenis van deze plaats gaat terug tot de 6de - 7de eeuw. De eerste maal dat Nieder-Weisel in een document werd genoemd, was in 772 onder de naam "Wizele". Zowel de Romeinen als de Franken hebben hier duidelijke sporen nagelaten. De geschiedenis van deze plaats is ook sterk verbonden met de Johannieter Orde die hier in 1185 vele goederen in bezit kreeg. De verbintenis was en is zo sterk dat men het 'het geestelijke centrum van de orde noemt'.

Vandaag wonen in dit stadsdeel ongeveer 2500 inwoners. Butzbach, waarvan het deel uitmaakt, heeft ongeveer 25.000 inwoners. Op geologisch gebied ligt Butzbach tussen het Taunusgebergte naar het Wetteraulandschap, op een half uurtje rijden van Frankfurt.

Gebouw: dorpskerk. Deze evangelische kerk ligt op het hoogste punt van de buurt. Meerdere kerken gingen haar voor. Zo is de klokkentoren van de 12de eeuw. Het schip van de kerk werd in de 17de eeuw gerestaureerd.

Godsnaam: de goddelijke naam is hier terug te vinden op een schildering. De plaats is uitzonderlijk. Men dient naar een zijaltaar te gaan en daar in het plafond door een ronde opening te kijken. Gods naam staat hier in het Hebreeuws met klinkertekens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven