Wereldwijd

Melsungen - Stadtkirche

Stad: "Melsungen loont de moeite - niet alleen vanwege de geschiedenis van deze vakwerkstad, doch ook vanwege haar unieke sfeer. Hier kunt u zich ontspannen tussen cultuur en natuur. Hier kunt u genieten van een wandeling door de romantische vakwerkstraten met de vele winkels of de rust van de rivier Fulda - aldus de officiële website van de stad. Met de benaming 'vakwerk' verwijst men naar de mooie huizen die met een vakwerkconstructie, een stijl- en regelwerk van hout met een invulling, werden gebouwd.

Melsungen is een stad in de Duitse deelstaat Hessen. Het is gelegen in het gebied dat men Fulda-Werra-Bergland noemt. De eerste vermelding gebeurde in het jaar 802, doch reeds lang ervoor moet er bewoning zijn geweest. Vandaag wonen hier 13.427 inwoners (2009).

Gebouw: Stadtkirche

Ten westen van de Marktplatz staat deze kerk. Reeds rond het jaar 1200 moet hier een kerk geweest zijn, gebouwd in romaanse stijl en waarvan thans nog de toren overblijft. Rond 1350 begon men de romaanse kerk om te bouwen tot de huidige gotische kerk. Het koor werd ingewijd in 1355. De kerk wordt gebruikt door de Evangelische gemeente.

Voorwerp: Buiten de kerk hangen veel grafstenen tegen de muur. Op één van deze stenen is Gods naam terug te vinden.

Op een plaatje opzij van de grafsteen staat dat het de grafsteen betreft van "Johann Helfrich Manger, Rentschreiber". Op de steen is te lezen dat hij geboren werd in 1661 en overleden is in 1725. Onderaan de steen staat de tekst van Psalm 37:5: "Wentel uw weg op Jehovah, en verlaat u op hem, en hijzelf zal handelen".


 

 

 

 

Op de derde regel staat de goddelijke naam...

 

Om deze tekst in de Bijbel te zien:

 

 

 

 

naar boven