Wereldwijd

Mainz - St. Ignatzkirche

Stad: Mainz is de grootste stad van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De stad ligt op de linkeroever van de Rijn tegenover de monding van de rivier de Main. De naam van deze plaats werd in de loop der geschiedenis meermaals gewijzigd. De eerste vaste nederzettingen kwamen er in de tijd van de Kelten. De Romeinen kwamen en maakten hier een legerkamp, Mogontiacum. Rond het legerkamp kwamen er nederzettingen voor handel. Er kwamen ambachtslui wonen. De stad groeide. Zo werd in 782 Mainz tot de stad van het aartsbisdom gemaakt. Vandaag wonen hier 197.623 mensen.

Gebouw: In de Kapuzinerstrasse te Mainz ligt de St. Ignatzkerk, welke gebouwd werd tussen 1763 en 1774. Er was hier reeds vroeger een kerk, vermoedelijk vanaf de 13de eeuw. De stijl van de huidige kerk noemt men classicisme. De voorgevel, in zandsteen, is gebouwd naar Frans voorbeeld, vroeg zeventiende eeuw.

Voorwerp: De Goddelijke Naam is hier terug te vinden aan de buitenzijde, in het groot boven de ingangdeur. Gods naam is hier geschreven in het Hebreeuws.

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -