Wereldwijd

Kümmersbruck - St. Antoniuskirche

Stad: Kümmersbruck is een gemeente in de Duitse deelstaat Beieren. Er wonen in deze gemeente 9.869 inwoners (2010). Kümmersbruck ligt op ongeveer 3,5 kilometer ten zuiden van Amberg.

De eerste maal dat in de geschiedenis Kümmersbruck wordt genoemd, was in een document dat dateert van het jaar 1114. Kümmersbruck was toen een deel van het Kurfürstentum Bayern. De huidige gemeentestructuur werd in 1972 gevormd door het samenvoegen van de vroegere gemeenten Köfering, Gärmersdorf und Theuern en bestaat uit 10 dorpen.

 

Gebouw: Het gebouw dat we tonen is de katholieke kerk St. Antonius. Het schip van de kerk dateert van 1730 en werd in 1922-1924 uitgebreid. In 1936 werd de toren verhoogt waarbij de bestaande toren vervangen werd door wat men noemt een ui-koepel. Dit is spits toelopende, bolvormige bekroning van een kerktoren. Ook in 1975 was er in verband met de kerk een aanzienlijke uitbreiding.

 

Gods naam: de Goddelijke naam is hier in het Hebreeuws terug te vinden in een schilderij dat zich net voor het orgel bevindt, op het plafond.


 

Nog een foto om even de kunst te belichten in de kerk...

 

 

 

 

naar boven