Wereldwijd

Kleinern - Dorfkirche

Stad: Kleinern presenteert zichzelf als een "Luftkurort" bij uitstek. Een Luftkurort of luchtkuuroord in Duitsland is een erkend gebied waarbij zowel de lucht als het klimaat van dermate goede kwaliteit is dat het als erg gunstig wordt beschouwd voor de gezondheid en de rust. Regelmatig worden ook testen gedaan om te zien of deze status behouden blijft. Vandaar dat vele toeristen er gretig op zijn om in Kleinern en de omgeving te genieten van de mooie bossen, weiden en rivierlandschappen gecombineerd met een leuk verblijf en lekkere gastronomie.

Kleinern is een klein dorpje in Duitsland, in de deelstaat Hessen, op ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Kassel. Het dorp telt vandaag ongeveer 614 inwoners. De eerste maal dat het dorp genoemd werd, was in 1225. Er was echter al bewoning vanaf de 8ste - 9de eeuw.

 

Gebouw: een eerste kerk was er reeds in de dertiende eeuw. Deze kerk werd wegens bouwvalligheid afgebroken, waarna er een nieuwe werd gebouwd van 1681 tot 1694. Dit was onder de leiding van Graaf Christian Ludwig von Waldeck. De stijl van de kerk is barok.

 

Godsnaam: De godsnaam staat hier op een grafschrift. Het is het grafschrift van Iohann Martin Pilgrims, geboren op 29 december 1653 en overleden op 30 oktober 1693. Helemaal op het laatste staat geschreven 'Jehova Mea Portio' - 'Jehovah mijn deel'. Deze woorden kunnen een verwijzing zijn naar Psalm 119:57.

 


 

 

 

- top -