Wereldwijd

Horn-Bad Meinberg- Hof von Kotzenberg

Stad: Horn-Bad Meinberg is een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze bevindt zich op de rand van het Teutoburger Waldes (Teutoburgerwoud), een lage bergrug en prachtig natuurpark.

Op basis van de eerste vermelding op een oorkonde gaat men ervan uit dat de stad gesticht werd rond het jaar 1248. In de huidige vorm bestaat de stad sinds 1970, toen Horn met verschillende gemeenten werd samengevoegd, waaronder Bad Meinberg. Deze entiteit vandaag heeft 17.704 inwoners (30/12/2010).

De stad staat bekend om haar natuurlijke bezienswaardigheid, de Externsteinen. Deze in het Teutoburger Wald bevindende stenen vormen samen een zandsteenformatie die wel 40 meter hoog is en enkele honderden meter lang. Voor toeristen wordt wandelen steevast aanbevolen in dit mooie natuurgebied. Ook de mooie vakwerkhuizen in de stad zelf, de middeleeuwse burcht, kuuroord en verscheidene parken gelden als toeristische troeven.

 

Gebouw: Hof von Kotzenberg

Dit gebouw, bestaande uit twee vleugels, werd gebouwd in 1616. Op het portaal staat de datum 1680. Op basis van soortgelijke gebouwen wordt aangenomen dat Heinrich Baumhauer hiervan de bouwmeester was.

 

Gods naam:

Op het portaal staat geschreven:
" Adamus Henricus a Kotzenberg - Margarete Gerdrudis Rübel a Biberac
auxiliante Jehova paternas hasce aedes extruxere anno MDCLXXX."

Vertaald is dit:
" Adam Henrich von Kotzenberg - Margarete Gerdrut Rübel von Biberach
Hebben met Jehovah's hulp in het jaar 1680 deze vaderlijke zetel uitgebreid."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven