Wereldwijd

Hamburg-Altengamme - St. Nicolai-kirche

Stad: Hamburg, is de op één na grootste stad in Duitsland. De stad, gelegen aan de Elbe, wordt gezien als een zelfstandige deelstaat van de Bondsrepubliek. De geschiedenis gaat terug tot het jaar 825 wanneer onder keizer Lodewijk de Vrome een kasteel werd gebouwd. In 1189 schonk keizer Frederik I, bijgenaamd Barbarossa (rode baard), havenrechten aan de stad. Vandaag is Hamburg de belangrijkste havenstad van Duitsland. Er leven hier 1.780.748 inwoners.

Altengamme is een oostelijke stadsdeel van de stad Hamburg in Duitsland. Vroeger was het een zelfstandig dorp. Sedert 1868 behoort het tot het 'Hamburger Landgebiet'; in 1938 werd het dorp opgenomen in de stad Hamburg.

Gebouw: De Evangelisch - Lutherse kerk St. Nicolai werd het eerst vernoemd in een oorkonde van 1247, doch is waarschijnlijk ouder. Vanwege de ongunstige ondergrond werd de toren apart gebouwd, dit rond 1605. Toen in 1747 de kerk bij een onweer instortte besloot men tot een heropbouw. De barokstijl in de kerk stamt uit die tijd.

Voorwerp: Het altaar werd gemaakt in 1752. Bovenaan in een driehoek omgeven met stralen en engelen staat Gods naam.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

- naar boven -